19 augusti 2012
12:00

IK Sirius FK U12

Referat: Lohärads IF Röd - IK Sirius FK U12

Idag skulle vi möta duktiga Sirius Akademi U12/13. Innan matchen kändes det jätte bra, killarna var laddade. Men trots den känslan innan så började vi jätte dåligt. Det var spel på en planhalva under första 7-8:a minuterna, och det var inte vår!! Vi fick inte låna bollen, Sirius spelade mycket bra. Vi blev bättre och bättre.

1-0, 21a minuten. Zacke slår en kanon pass (mellan deras ytter- och mittback) till Jocke som förvaltar den på ett bra sätt.
2-0, 24e minuten. Anton slår en frispark direkt in i mål. Men det var offside på en av våra killar, som försökte nå bollen. Men men så kan det bli.
HALVTID. Ledning med 2-0 och det var inte rättvist. Vi skall vara glada att vi leder.

3-0, gjorde vi direkt i 2a halvlek, i 2a minuten. GH slår en snygg passning från höger kanten inåt, där Max dyker upp.
4-0, 7e minuten. Återigen en frispark av Anton, direkt i mål.
Nu (och mest hela tiden) lades det alldeles för mycket fokus på domaren, och det gällde bådag lagen. Spela fotboll istället!!!!
5-0, 11e minuten. Ted slår en passning till Max som kommer på vänsterkanten. Max chippar den snyggt över deras målvakt.

Kamp - Små tjafs - Små fult....från båda håll.

5-1 gör Sirius i 25e minuten. Bra spel i mitten, skott och retur, mål.
6-1, 32a minuten görs igen på frispark, den här gången av Hampus. Vi trodde nog att det skulle vara straff när Kalle fälldes, men det var tydligen strax utanför straffområdet.

När en annan var liten så var man överlycklig om man fick spela på gräs, framför allt en kanon gräsplan som vi har. Då fick man oftast spela på grus. Nu "gnällde" några Sirius spelare över underlaget :) Ja tänk vad tiderna ändras. Konstgräs ändras inte :)

Vad kan vi ta lärdom av idag? Sluta tjafsa med domaren, lägg fokus på dig själv och inte domaren. Vi spelar inte bra idag, men vinner stort ändå, det är starkt. Kul med 3 stycken frisparksmål.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!